Πλήρης απαξίωση της Ελληνικής Αστυνομίας

Πλήρης απαξίωση της Ελληνικής Αστυνομίας

Αρ. Πρωτ. 4652/19.01.2012

Προς Υπουργό:
- Προστασίας του Πολίτη


Σε πλήρη απαξίωση και υποβάθμιση έχει οδηγήσει την Ελληνική Αστυνομία η ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική. Οι δραστικές περικοπές τόσο στους μισθούς των ένστολων, όσο και των λειτουργικών δαπανών της Ελληνικής Αστυνομίας, δημιουργεί τεράστια προβλήματα στο Σώμα και αυξάνει ολοένα και περισσότερο το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών. Η λειτουργία των αστυνομικών υπηρεσιών βρίσκεται σε οριακό σημείο και οι αστυνομικοί υπάλληλοι οδηγούνται σταδιακά σε πλήρη υποβάθμιση.
Οι περικοπές των μισθών τους, η πρόσθετη φορολόγηση και οι συνεχείς μειώσεις του εισοδήματός τους, τους προβληματίζει ιδιαίτερα. Επιπλέον, ο ανεπαρκής εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών του Σώματος, η αδυναμία αγοράς νέου εξοπλισμού, καθιστούν επικίνδυνη την καθημερινή τους δράση. Η συνέχιση της πολιτικής αυτής θα οδηγήσει στην πλήρη απαξίωση και διάλυση της εσωτερικής ασφάλειας της χώρας μας. Οφείλει να αντιληφθεί το αρμόδιο Υπουργείο, ότι στο αγαθό της ασφάλειας του πολίτη δεν μπορούν να γίνονται εκπτώσεις και περικοπές. Οι Έλληνες πολίτες οφείλουν να αισθάνονται και να είναι ασφαλείς στη χώρα τους.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, προκειμένου να ενισχυθεί η Ελληνική Αστυνομία και το αστυνομικό προσωπικό της χώρας; Απάντηση Υπουργείου